Geschreven door Hilda Vleugels

Regie door Alexander Verdoodt

Speeldata: 30,31 januari; 5,6 & 7 februari 2015

Spelen mee: Stefanie Clement, Bob Coppieters, Kurt Demeester, Yves Deneir, Chris Frigne, Marie Pollaris, Mike Van Renterghem en Anne Van Severen

 

Korte Inhoud

René voelt zich uitgeblust. Als suppoost in de Romeinse zaal van het museum valt zo weinig te beleven. Af en toe praat hij tegen de beelden van Claudius, Agrippina, Nero en de mooie Maxima, een Vestaalse Maagd. René is danig geïnteresseerd in de geschiedenis van het Oude Rome. Was hij toen maar geboren, zijn leven zou boeiender geweest zijn.

De beelden horen zijn verzuchting. Zouden zij hun vriendelijke suppoost niet kunnen helpen? Ze brainstormen: wat maakt het leven boeiend? Feesten? Schransen? De Vestaalse, flapt het er uit: een vrouw natuurlijk! Waarna de beelden besluiten zich met het leven van René te bemoeien…

Ans, een hautaine leerkracht geschiedenis, wil in de Romeinse zaal een aanschouwelijke les geven over het Oude Rome en vraagt René om daaraan mee te werken. De beelden zien in Ans meteen een potentieel lief voor René. Maar er is ook nog Magda, de poetsvrouw die René bereidwillig terzijde staat. Aan wie zullen ze René koppelen? Of wordt het toch nog Maxima, op wie René stiekem een oogje heeft? En hoe moet dat dan met de ruige Germaan Bobbelix, de verloofde van Maxima?

Tijdens de vele dolle verwikkelingen in het museum wordt het leven van René alvast heel wat boeiender. Maar zal dat ook zo blijven?