Was je er ook bij op  20 september. Wil je nog eens van de Breydel Pan smullen? Of je was er misschien niet bij, maar wil dit toch eens proeven?

Dit is het recept van onze super kokkin Marleen (trouwens ook te vinden in Vlakaf! editie november 2015):

Ingrediënten

  • 300 g Breydelspek (ontzwoerd en ontbeend)
  • 300 g krielaardappeltjes
  • 50 g gedroogde uisnippers
  • 50 g komkommer
  • honing-mosterddressing
  • boter en olie

Bereidingswijze

Kook de krielaardappeltjes gaar maar niet te zacht en snij ze in blokjes. Ook het Breydelspek snij je in blokjes van ongeveer 1 cm breed. Bak het Breydelspek krokant in een klein beetje olie apart en bak de krielaardappeltjes bruin in een Tefalpan met een beetje boter en olie. Meng de aardappelen met het spek.

Honing Mosterd Dressing

Meng 4 eetlepels acaciahoning met 4 eetlepels Tierentijnmosterd. Je kan ook een kant-en-klare honing-mosterd vinaigrette kopen.

Serveer onmiddellijk op een bord, werk af met enkele fijngesneden komkommerschijfjes of met salade, gedroogde ajuinsnippers en 2 eetlepels dressing. Smakelijk